ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ 

Έπειτα από αποκλειστική επικοινωνία της ALPHA με το Υπουργείο Παιδείας σας ενημερώνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση για γενίκευση της διαδικασίας Γραπτής δοκιμασίας επαγγελματικής ισοδυναμίας πτυχίων κολλεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού. 

Με βάση την Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 896/10-04-2014) έχουν καθοριστεί οι όροι και οι προϋποθέσεις και διαδικασία της εξέτασης και το συμβούλιο της ΣΑΕΠ έκρινε κατά περίπτωση αν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η εξέταση. 

Μπορείτε να δείτε την απόφαση εδώ. 

Σε γενικές γραμμές προβλέπεται: 

Η γραπτή δοκιμασία πραγματοποιείται μέσω προκήρυξης τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο, ημέρες Σάββατο ή και Κυριακή και προκηρύσσεται το αργότερο 3 μήνες πριν την εξεταστική διαδικασία 

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπ. Παιδείας καταρτίζεται το πρόγραμμα διεξαγωγής της γραπτής δοκιμασίας, το οποίο δημοσιοποιείται με την έκδοση σχετικού δελτίου Τύπου και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. 

Η βάση επιτυχίας είναι το 10 (δέκα) με άριστα το 20 (είκοσι). 

Σε περίπτωση αποτυχίας ο ενδιαφερόμενος δύναται να συμμετάσχει στις επόμενες δύο γραπτές δοκιμασίες για το ίδιο γνωστικό αντικείμενο. Σε περίπτωση αποτυχίας του κατά την τρίτη εξεταστική περίοδο αποκλείεταιαπό την περαιτέρω διαδικασία και η αίτηση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας απορρίπτεται από το ΣΑΕΠ. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
■ Καθηγητές με MSC ή phD και πείρα στη διδασκαλία του αντίστοιχου αντικειμένου

ΤΜΗΜΑΤΑ
■ Τα τμήματα είναι ολιγομελή με σκοπό τη διαφύλαξης της ποιότητας της εκπαίδευσης ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
■ Δυνατότητα προετοιμασίας και σε ιδιαίτερα μαθήματα όπου ο φοιτητής διαλέγει το ρυθμό διδασκαλίας σε συνεννόηση με τον καθηγητή.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του φοιτητή.
■ Projects (πολλές φορές εξαμηνιαία που είναι απαραίτητα για την συμμετοχή στην τελική εξέταση του μαθήματος)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
■ Που τυχόν χρειαστεί (σημειώσεις, βιβλία, φωτοτυπίες) διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

■ Είμαστε δίπλα στον φοιτητή ακόμα και μετά το τέλος των σεμιναρίων, κινητοποιούμε το Εκπαιδευτικό Προσωπικό για επίλυση των αποριών της τελευταίας στιγμής και παρέχουμε κάθε βοήθεια ως προς την προετοιμασία για την τελική εξέταση.

Διαβάστε όλη την υπουργική απόφαση ΕΔΩ:

ALPHA Πληροφορική Εκπαίδευση - Πανεπιστημιακό Φροντιστήριο

Πανεπιστημιακά Μαθήματα

Κάνιγγος 12, Πλ. Κάνιγγος

Αθήνα - 2103823982

 

Joomla templates by a4joomla